Pričajući ih na taj način porodica Vukoje ispričala je i priču o “Villa Pergola” remake-u priče o restoranu “Košuta” otvorenom prije više od tri decenije. Na mjestu gdje se danas nalazi “Villa Pergola” počele su i priče o vinima uz koja se danas veže ova porodica i nabrajanje međunarodnih nagrada koje je dobila vinarija “Vukoje 1982”.
U ovom novom eno-gastronomskom scenariju i gostu je data sloboda da priču o tradicionalnoj kuhinji istočne Hercegovine sam ispisuje birajući, po podrumskim cijenama, vrhunska vina vinarije “Vukoje 1982” i jela iz domaće kuhinje istočne Hercegovine. Slažući vina i hranu na ovaj način porodica Vukoje eno-gastronomiju stavlja u drugačiju ravan od one koja nam se obično nudi, a gostu daje priliku da ispriča priču koja se ne priča tek tako, priče radi.
U sklopu “Villa Pergola” nalazi se i deset novoizgrađenih i moderno opremljenih soba čija imena mirišu ljekovitim hercegovačkim biljem što vas ponovo vodi na početak priče o Hercegovini, njenim mirisima i okusima.
Za Vas smo otvorili vrata prve i jedinstvene vinske galerije na samom vrhu najbolje vinarije u Jugoističnoj Evropi. Objekat je multifunkcionalnog tipa (restoran, tapas bar, vinoteka, lounge) te je kao takav osmišljen da odgovori na sve želje istinskih hedonista.
Za magiju koja se iz kuhinje širi na sva tri nivoa Vinske Galerije zaslužan je najbolji regionalni chef Vladan Simić.